Instrumente muzicale suflat lemn

Primul instrument de suflat inventat a fost fluierul, derivand apoi in clarinet, fagot, oboi si multe alte instrumente de suflat. Instrumentele muzicale de suflat din lemn sunt printre cele mai vechi instrumente, ele fiind folosite in pre-clasicism si baroc. In zilele noastre nu sunt la fel de titrate precum o chitara sau un pian, dar sunt un gr...

Primul instrument de suflat inventat a fost fluierul, derivand apoi in clarinet, fagot, oboi si multe alte instrumente de suflat. Instrumentele muzicale de suflat din lemn sunt printre cele mai vechi instrumente, ele fiind folosite in pre-clasicism si baroc. In zilele noastre nu sunt la fel de titrate precum o chitara sau un pian, dar sunt un grup de instrumente muzicale ce merita luate in considerare pentru caldura si dinamica sunetului oferit. Ti-am adus instrumente de suflat din lemn Yamaha din seriile entry-level si profesionale. Poti gasi clarinet Yamaha, fagot Yamaha sau oboi Yamaha, calitatea fiind primul lucru luat in considerare cand vine vorba de aceste instrumente de suflat.

Vezi mai mult

Instrumente muzicale suflat lemn Nu exista produse in aceasta categorie

  • Clarinet

    Derivat dintr-un instrument muzical al curentului Baroc, Chalumeau, Clarinetul este un instrument muzical de suflat folosit initial in muzica simfonica, dar care si-a gasit foarte usor locul in jazz si pop, iar acum este din ce in ce mai proeminent in stilurile muzicale orientale. Iti punem la dispozitie modelele seriei YCL ale brandului Yahama si modele de clarinet Shreiber sau Venus. Te astpetam in showroom pentru teste si comparatii.

  • Fagot

     Instrument muzical de suflat, din lemn, cu registru grav și cu timbru nazal, alcătuit dintr-un tub lung, curbat, prevăzut cu un tub suplimentar îndoit la capăt (prin care se suflă) și cu un sistem de clape, folosit încă din sec. 18, mai ales în orchestrele franceze

  • Oboi

    Instrument muzical de suflat, în formă de tub cu ancie dublă, construit din lemn (de abanos sau de cedru), cu găuri și clape, folosit mai ales în orchestră; are o sonoritate potrivită pentru a crea o atmosferă pastorală melancolică. Însăși etimologia numelui său indică acest fapt (fr. hautbois – „lemn înalt/sonor”). În perioada interbelică, denumirea instrumentului în limba română era oboe (din limba italiană), iar mai devreme se folosea chiar forma franțuzească – hautbois. Interpretul la oboi se numește oboist.

    Oboiul poate reprezenta și un registru de orgă cu tuburi, care imită sunetul instrumentului cu același nume.

  • Accesorii instrumente suflat lemn

    Accesorii pentru instrumente de suflat din lemn. Mustiuc, Ancie, Ligatura si multe altele. GEWA si Vandoren.